Кулінарія

Пиріг з картоплею і м’ясом за рецептом моєї бабусі: багато начинки і мало тіста

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно – 500 грам;
  • Дріжджі (сухі) – пакетик;
  • Яйце – 1 штука;
  • Сіль – 1 ложка чайн. ;
  • Цукор – 1 ложка столів. ;
  • Вершкове масло – 100 грам;
  • Молоко тепле – 250 мл

Борошна може знадобитися трохи більше, все залежить від того, скільки візьме тісто.

Начинка

  • Картопля – 4 – 5 штук;
  • М’ясо (свинина) – 300 грам (можна замінити на курку);
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Сіль, спеції. перець – за смаком.

Я люблю, коли в пирогах багато начинки.

Покрокове приготування

У борошно додати дріжджі, сіль, цукор і перемішати. Розбити яйце.

Молоко підігріти і покласти в нього шматочок вершкового масла. Воно має розтанути.

Вилити молоко з маслом борошно і замісити тісто. Тісто вимішувати до однорідності. Якщо воно трохи липне до рук, нічого страшного, так як в цьому випадку тісто вийде легшим і пишніше.

Поставити тісто в тепле місце, щоб воно збільшилося в об’ємі втричі.

Поки тісто піднімається, слід зайнятися приготуванням начинки.

Картоплю і м’ясо нарізаю тоненькими смужками, цибулю – півкільцями. Картопля повинна бути нарізана дуже тонко, тонше, ніж ви нарізаєте її брусочками для смаження.

В іншому випадку час приготування пирога збільшиться, так як картопля не пропечеться.

За смаком додати сіль, чорний перець, спеції.

Перемішати.

Після того, як тісто підійде , його потрібна розділити на дві частини – нижня частина повинна бути трохи більше, ніж верхня. Тісто розкачати.

Розподілити нижню частину по формі для випічки або на деко, викласти начинку. Закрити верхньою частиною тіста.

Прикрасити за бажанням.

Змастити верх пирога жовтком або приготувати спеціальну змазку з яйця, сметани, олії.

Поставити в духовку на годину – годину двадцять. Температура 180*С.

Через годину я дістаю пиріг, роблю в ньому отвори і наливаю бульйон. Сміливо можна влити 1,5 склянки. Але акуратно. Не відразу потрібно вливати, а поступово.

Пиріг готовий.