Город

Редис. 7 ранніх сортів

Дуже люблю редис. Настільки, що вирощую його ще до садового сезону на вікні.

Редис один з перших овочів, які вживають зі свого городу вже навесні. При нестачі вітамінів, після довгої зими важливість свіжих овочів переоцінити неможливо і побачити їх на столі хочеться якомога раніше. За 8 років перепробувала величезна кількість сортів. Поділюся улюбленцями.

Сорти раннього редиски для вирощування в середніх широтах.

1. Первісток – ультраранній сорт, всього 16-18 днів до збирання плодів. Виведений у нас. Плоди великі, округлі, діаметром до 6 см, з темно-червоною шкіркою. Смак соковитий, солодкий. Більше підходить для відкритого грунту, стійкий до розтріскування.

2. Ранній червоний – скоростиглий сорт, зріє за 18-20 днів. Виведений у нас в 70-х роках минулого століття. Коренеплід округлий, діаметр близько. 4 см, з темно-червоною шкіркою. Висаджувати можна і у відкритий грунт і у теплицю. Слабогострий смак, може довго зберігатися.

3. Рондар – теж відноситься до ультраранніх сортів, дозріває через 18-25 днів. Виведений у Голландії. Редиски круглі, яскраво-червоні, з блискучою тонкою шкіркою. Зростає і в теплиці, і без укриття, коренеплоди однакової величини. Смак ніжний.

4. Французький сніданок – ранній сорт, готовий через 20-23 дні. З’явився в Голландії на початку 2000-х. Відрізняється коренеплодом подовженої форми довжиною до 6 см, діаметром 2 см, яскраво-червоного кольору з білосніжним кінчиком. Солодка редиска з довгастими плодами циліндричної форми. Редис смачний, хрусткий, среднесладкий, без гіркоти.

5. Рудольф – ранній сорт редиски, достигає за 20-24 дні. Виведений у Голландії. Плоди круглі, діаметром 4 см, яскраво-червоного кольору. Смак чудовий, без гіркоти. Непогано переносить недолік світла при вирощуванні ранньої навесні і восени. Вирощують і в теплицях і у відкритому грунті.

6. Спека – ранньостиглий сорт, росте 18-20 днів. Виведений в Прибалтиці в середині XX століття. Редиски трохи овальні, діаметр ок. 3,5 см, з тонкою малиново-червоної шкіркою. Смак середньогострий, солодкуватий, м’якоть трохи рожева. Вирощують у теплицях і у відкритому ґрунті, можна посіяти під зиму. Добре зберігається.
7. Сора – ранній сорт, можна починати збір врожаю через 20-23 дні. Виведений у Голландії в кінці XX століття. Коренеплід круглий, бордового кольору, діаметром 3-4 див приємний Смак, зі слабким гостротою, м’якоть біла, щільна. Відмінно росте як у відкритому грунті, так і в теплиці. З недоліків – шкірка швидко старіє і стає грубою.